Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon

Al van mijn 16e rijpt het idee om met de fiets op reis te trekken. Maar dan wel ergens naartoe, niet zomaar rondjes rijden. Mijn schoonbroer woont in Lissabon, ik woon in Ettelgem. Met de fiets op familiebezoek, dat moet kunnen, toch? De voorbereidingen, de trip, de mijmeringen, de avonturen, je kunt ze hier volgen.

De laatste dag...

De voorbereidingPosted by Pieter 02 Apr, 2018 17:19:10
Ik vertrek een dagje later dan gepland omdat het deze morgen toch maar een koud en druilerig weertje was. Dat geeft me ook extra tijd om nog een dagje met het gezin door te brengen, rustig de laatste spullen te pakken en nog eens grondig alles te overlopen. No stress, opgefokt beginnen lijkt me geen strak plan.
Het geplande gesprek met Radio2 is ondertussen ook achter de rug. Via deze link kun je het herbeluisteren, vanaf minuut 37: http://radioplus.be/#/radio2-west-vlaanderen/herbeluister/69a4cf07-8e90-11e3-b45a-00163edf75b7/

Daarmee is dit hoofdstuk klaar. Einde van "De Voorbereiding". Vanaf morgen plaats ik alles onder "De Reis...".

Ik wil nu al iedereen bedanken die met veel interesse mijn voorbereiding heeft gevolgd, adressen onderweg heeft bezorgd, me lieve en steunende berichtjes heeft gestuurd om me een goeie reis te wensen, info heeft verschaft, materiaal heeft uitgeleend, ... Ik denk dat ik er klaar voor ben. Morgen is het zo ver, ik kijk er naar uit en hoop dat jullie me geboeid kunnen blijven volgen.

Tot ergens onderweg!

  • Comments(1)//www.delustigeavonturiers.be/#post18

Allooo radio

De voorbereidingPosted by Pieter 30 Mar, 2018 21:27:28
Vandaag zat ik rustig een paar liter zweet te produceren op de fitness-fiets. Een laatste training. Nog eens goed de "core-stability" in orde proberen te krijgen en dan een stevige intervaltraining. Nog eentje, om het af te leren. Dan 2 dagen rust en dan het echte werk. Terwijl ik daar zwetend mijn conditie op punt aan het zetten was, rinkelde plots de telefoon. Ik pauseerde mijn Billy Connolly filmpje - een bezigheid die ik de max vind, fietsen en lachen tegelijk, de conditie kan niet beter worden - en nam op, het was een onbekend nummer. Puffend en zwetend probeerde ik mijn stem onder controle te houden. "Goedemiddag met Radio 2"... Ik hoopte ECHT dat ik niet life op de radio was. Geen paniek, enkel even bellen om te vragen of ze me maandag mogen interviewen en hoe laat ik vertrek. Ze hadden het artikeltje gezien op kw.be en vonden het een interessant project. 't Zal goddomme wel zijn dat 't een interessant project is. Denk ik. Hoop ik. Dus mensen: maandag afstemmen op Radio 2, je hoort er een beetje uitleg van ondergetekende.
Ze wilden ook weten wanneer ik vertrek. Wel, eerlijk gezegd, ik weet het niet. Ik heb altijd gezegd dat ik ergens tussen 2 en 4 april (data inbegrepen) wil weg zijn en dat ik het laat af hangen van het weer. Ik heb de indruk dat de weersvoorspellingen nog nooit zo veel veranderden als de laatste dagen/uren. Eerst zag het er maandag goed uit. Dan werd het plots dinsdag pas goed. Dan weer maandag, dan pas donderdag. Regen, regen, regen. Niet dat ik 36 dagen in de zon moet fietsen maar ik zou toch graag in een redelijk droog weertje kunnen vertrekken. Nu ziet het er even naar uit dat het dinsdag relatief goed zal zijn. Ik citeer kmi.be: "Van dinsdag tot donderdag bevinden we ons meestal in zachte maar onstabiele of gestoorde zuidelijke lucht met regelmatig regen of buien. Dinsdag en woensdag kunnen we temperaturen tot 15 of 16 graden bereiken met een matige wind uit zuid tot zuidwest. Donderdag is het iets frisser en ook winderig." Onder voorbehoud maar ik denk dat ik dinsdag vertrek.
Om nog wat meer info te verzamelen mogen jullie morgen ook massaal Het Nieuwsblad aanschaffen. Een artikel over de tocht in de weekend-krant, leuk, leuk!
Er was nog een stukje bagage uit te testen: de fietszak. Remember, de valies waar vrouw en kinderen inclusief bagage in passen. Alles past er in... behalve de fiets. Tegenvaller. De weg naar Lissabon is niet geplaveid met enkel meevallers en er is nog altijd een internetje om wat te gaan rond neuzen. De nieuwe fietszak komt binnenkort toe, daar past hij zeker in. Ook alweer opgelost. Nu nog die regenkraan dicht en we kunnen er helemaal tegen.

  • Comments(2)//www.delustigeavonturiers.be/#post17

Ingepakt... en ook terug een beetje uitgepakt

De voorbereidingPosted by Pieter 28 Mar, 2018 19:25:17
De grote vraag bij het vertrek is altijd: "heb ik genoeg plaats om al mijn gerief op te bergen, weegt het niet te veel en wat kan ik nog mee nemen?"
Ik sta liever niet voor verrassingen, vandaag heb ik dus alles netjes ingepakt. Het meeste kan al in de fietstassen blijven maar sommige dingen heb ik nog nodig en moesten er terug uit. Maar over het algemeen kan ik stellen dat ik alles netjes ingepakt krijg. Geen plaats over maar dat is logisch want had ik plaats over, dan propte ik daar zeker nog iets bij. Het gewicht is redelijk hevig maar dat is ook niet meer dan normaal. Ik heb een testritje gemaakt en voel een groot verschil met het rijden zonder tassen. Zeker bergop zal het voelbaar zijn. Gelukkig heb ik tijd en ligt mijn doelstelling realistisch genoeg.
Een overzichtje:
- fietsschoenen
- wandelschoenen
- drinkflessen
- laptop
- bluetooth koptelefoon
- hoes voor telefoon, die kan op het stuur gemonteerd worden
- opladers voor alle elektronica
- Camera + lenzen
- mini-statiefje
- externe harde schijf
- powerbank, oplaadbaar via zonne-energie
- reserve binnenband
- reserve remblokken
- slotje om tassen en helm aan mijn fiets vast te maken
- kettingschakeltje voor het geval mijn ketting breekt
- powerbars, fruit jelles, bruistabletten met mineralen en druivensuiker
- mijn Compostela-documenten (stempelboekje en brief)
- 2 steentjes, eentje van Yuna en eentje van mijn moeder om in Compostela ergens neer te leggen
- een geluksbrengertje die ik van mijn moeder mee kreeg
- een schelp om aan de tassen te hangen, met de namen van de kindjes er in (mijn vrouw mag er straks ook haar naam in zetten)
- Wegenkaart en route-boekje
- slaapmatje
- lakenzak (soort slaapzak maar dan in een laken)
- WC-papier (ik plan nog eens goed te kakken voor ik vertrek maar zal het waarschijnlijk niet volhouden tot half mei)
- zonnecrème
- washand (Op z'n Bevergems: "Gebruukt ie 'em nog e wasandje?")
- Deo
- tandenborstel en tandpasta
- zeep
- nagelknippertje
- Oorstokjes (voor de oorgasmes)
- 3 paar kousen
- tasje om mijn dagelijkse benodigdheden in te stoppen, dat komt vooraan op de fiets
- handschoenen
- winddichte fiets-jas
- onderbroek (eenmaal van de fiets ga ik niet constant op zo'n zeemvel zitten)
- 2 trekking-broeken, afritsbaar om zowel korte als lange broek mee te hebben
- buideltasje die onder de kleren kan
- medicatie (sinusitis-stuff, anti-griep, voltaren, ... de basis dus)
- 3 fiets-onderbroeken (deze dus wel met zeemvel)
- regenbroek
- regenjasje
- fluo jasje
- zonnebril + extra glazen (donker, geel, transparant en roze... yeah baby, roze!)
- muts
- fietssjaal (buff)
- helm
- thermisch onderlijf (de Pyreneeën kunnen nog redelijk friskes zijn)
- 2 gewone onderlijven
- 2 fiets-truitjes
- 1 fleece trui
- slaapzak
- hemd (voor het geval mijn fietstruitjes net iets te casual zijn)

Daar moet nog het volgende bij komen:
- tape
- ontstekingsremmers
- waspoeder, in kleine porties
- bankkaart, papieren, ...

Daarmee ben ik redelijk voorzien. Het is natuurlijk een feit dat ik gewoon door Europa fiets en dus nooit helemaal van de bewoonde wereld weg ben. Heb ik iets te kort, dan koop ik dat. Heb ik iets te veel, dan stuur ik dat terug (maar die kans is klein).

Daarmee heb ik meteen een nieuw record gevestigd. Normaal pak ik mijn gerief in een paar uur voor vertrek, met de nodige "vertrek-stress" tot gevolg. Nu is alles zo goed als klaar. Dat geeft eigenlijk wel rust in mijn hoofd. Misschien moet ik dat vaker proberen (en meteen mijn vrouw daar proberen van te overtuigen want we zijn in het zelfde bedje ziek). Kijk, de reis heeft me al een eerste les geleerd, nutteloos kan het al niet meer worden!  • Comments(1)//www.delustigeavonturiers.be/#post16

De camera is er!

De voorbereidingPosted by Pieter 27 Mar, 2018 20:46:32
Vandaag ben ik even op en af naar Zaventem gereden. Met de trein, want de taxi-chauffeurs legden Brussel op zijn gat. Ach, ook zonder stakingen was de trein de beste optie. Je kunt onderweg wat lezen, een muziekje luisteren en komt lekker ontspannen in de hoofdstad toe. Geen vertragingen, netjes op tijd, zalig zo!
In het hoofdkwartier van Sony stonden ze even raar te kijken door mijn komst. Er was een klein misverstandje waardoor de camera niet klaar lag. Maar kijk, zo flexibel zijn ze daar dus: in geen 5 minuten tijd was alles geregeld. Ik stond, fier als een gieter, met mijn nieuwe machine klaar om te vertrekken.
Als een klein kind met een nieuw speeltje, wou ik natuurlijk direct aan de slag. Ik had deze avond een studio-shoot. Omdat je je klanten niet kunt uitleggen dat je even de knopjes moet leren kennen, heb ik de shoot met mijn vertrouwde camera gefotografeerd maar op het einde kon ik het toch niet laten de Sony even van een SD-card te voorzien en de 55mm 1.8 op te schroeven. Het is nog wennen maar wat ik alvast heb gemerkt is dat het fameuze "eye-tracking"-systeem een winner is. Mijn modelletje van 6 stond niet meteen constant stil en met een 1.8 diafragma zit je echt wel heel beperkt qua scherptediepte. Geen enkel probleem voor dit staaltje techniek. Zonder enig probleem bleef hij focussen op het dichtste oog bij de lens. Ik ben net klaar met de nabewerking en zag dat het goed was. Haarscherp. Nu is het zaak mij verder te verdiepen in het toestel zodat ik niet voor verrassingen kom te staan. Ik heb er alvast veel vertrouwen in!
Ondertussen heb ik nog een paar contacten bij gekregen van West-Vlamingen onderweg. Nog niet allemaal concreet maar het ziet er naar uit dat ik toch hier en daar een interessante stop zal kunnen inlassen. Ook dat komt goed!
Verder heb ik beslist om op de blog weinig foto's te posten. Ik vind de grootte van de beelden aan de kleine kant waardoor niet alles goed tot zijn recht komt. Goed voor een leuke illustratie bij het verhaal maar niet goed genoeg voor een beeldverslag. Ik zal me dus beperken tot telkens een paar kleine beeldjes bij het verslag en dan doorverwijzen naar mijn facebook-pagina voor de eigenlijke foto's van de reis. Die verdeel ik nog wel in een paar albums. Zo kunnen jullie me net iets scherper volgen.
Op naar morgen, nog een pak werk voor de boeg waaronder nog wat voorbereiding. Een verslagje volgt.


  • Comments(1)//www.delustigeavonturiers.be/#post15

Aftellen met Pieter...

De voorbereidingPosted by Pieter 26 Mar, 2018 21:31:02
Nog één week. Als het weer mee zit, vertrek ik op Paasmaandag 2 april. Onder de deuntjes van Europ's "The Final Countdown" tellen we rustig maar gedreven af. Sorry dat die song nu voor eventjes door jullie brein dreunt, ik zal het nooit meer doen...

Omdat uitstellen nu zeker geen optie meer is, zijn de laatste voorbereidingen gestart. En het gaat hard! Uiteraard blijven fietsen, vlot en vrolijk. Maar verder een hoop to do's, tussen de vele opdrachten door, want het is behoorlijk druk geweest de laatste weken (wat goed is, uiteraard). De to-do-lijst begint gelukkig al aardig te slinken. Ik vinkte een pak af vandaag:
- een nieuw slaapmatje gekocht zodat ik mijn nachtrust wat kan respecteren. Want een eeuwenoude wielerwijsheid luidt: "de Tour win je in je bed". Ik ga nu wel de Tour niet fietsen en ik heb ook geen bed mee, maar laat mij het zo stellen: de finish haal je op je slaapmatje. Naar de vuilbak met die oude wijsheid, een nieuwe is geboren!
- power-bars, druivensuiker, gels en wat isotone dingetjes om op krachten te blijven aangeschaft. Zo hoef ik niet iedere dag samen te vatten met "de benen waren niet zo goed vandaag".
- Een aantal taken gedelegeerd aan mijn vrouw. Want delegeren is ook werken! En het is niet omdat ik op mijn fiets zit dat de facturen niet zullen blijven toekomen. Die moeten betaald worden! Dat zal vrouwtjelief vrolijk voor mij doen. Samen met nog een pakje dingen die ik normaal doe in het "menoazjewerk".
- De boekhouder is in gang gezet. Normaal moet mijn kwartaalaangifte pas eind deze maand binnen maar dat is redelijk hevig op het nippertje om nog alles in orde te krijgen. Weekje vroeger afronden dus zodat ik netjes alles qua administratie kan afwerken.
- De fiets-koffer opgehaald. Mijn tante fietst geregeld even het buitenland in en uit en vliegt dan ook even geregeld met haar fiets naar huis. Met het vliegtuig. Met de fiets op het vliegtuig vliegen. Niet met de fiets vliegen. Dat kan niet. Nog niet. Soit, om die fiets veilig en in één stuk thuis te krijgen, is het aan te raden het ros in een soort zak, doos of valies te steken. Ze heeft zo'n valies en ik mag die gebruiken. Ik ben die vandaag gaan ophalen en ga proberen die fiets daar eens in te deponeren. Laat ons hopen dat dat lukt, dan reist de idworx in een zeteltje mee van Lissabon naar huis. En voor de heenreis is dat ook nog handig: mijn vrouw, mijn kinderen EN hun bagage passen er in. Het wordt een goedkoop vliegticket voor hen!
- Vorige week werd al een interview met me afgenomen door Nancy, een journaliste van KW Magazine waar ik voor de strandwandeling geregeld mee samen werk. Het eerste artikel verschijnt op 8 april, daarna is het mijn beurt om alles netjes te documenteren en te zorgen dat er wat boeiend lees- en kijkmateriaal in de krant komt. Om dat boeiend lees- en kijkmateriaal aan te scherpen, zijn we nog steeds op zoek naar West-Vlamingen onderweg. Daarvoor werd vandaag een oproep gedaan op facebook met toch al een paar heel bruikbare tips tot gevolg. Ik kreeg vorige week al een adres door van een vriend van een vriend die in Dax, net onder Bordeaux, woont. Daarnaast heb ik in Lissabon sowieso al mijn schoonbroer als West-Vlaming-Op-Mijn-Route. Verder op de weg kunnen er dus nog wat stopplaatsen bij. Tips of advies: info@pieterclicteur.be. Waarvoor dank!
- Niets rechtstreeks met de fietsreis te maken, maar het moest ook nog gedaan worden: de tuin schreeuwt om wat bemoeienissen! De verse groentjes in de familie worden grotendeels door mijn moeder gekweekt. Nu vader er niet meer is, moet iemand helpen om het land te ploegen. Dat land is niet zo gigantisch groot maar wel veel te groot om te spitten, echter te klein voor een tractor. Daarom komt een eeuwenoude traditie boven en komt een bevriende boer met zijn trekpaard het land omploegen. Lekker ouderwets, folklore zeg maar. Die folklore vergt enige handenarbeid - "de vette moet in de veure getrokken worden, verstoaj't?". Hard labeur maar ook dat is achter de rug. Terwijl ik toch mijn vuile kleren aan had, heb ik ook snel nog even een paar struiken gesnoeid en de grote helft van mijn eigen groententuin omgespit. Niet dat daar dit jaar veel zal groeien maar als ik WIL zaaien of planten, moet het gespit zijn. Netjes gebeurd. En netjes op tijd klaar om toch nog die reportage te fotograferen in Zeebrugge en af te werken en de factuurtjes te sorteren en die andere reportage af te werken en te mailen en te bellen en veel administratie te doen. Maar kijk, de boer, die ploegde voort!

Dat is een hele boterham voor één dag. En morgen komt er weer een dag met weer een paar boterhammen. De grootste boterham, naast nog een studio-reportage en nog wat voorbereiding, is te beleggen met de nieuwe camera. Die ga ik morgen bij Sony in Zaventem ophalen. Ik kijk er naar uit!

En dan nu uit volle borst:

"We're heading for Lisbon

And still we stand tall

'Cause maybe they've seen us (seen us)

And welcome us all, yeah
It's the final countdown!"  • Comments(0)//www.delustigeavonturiers.be/#post14

Fiets, fiets, fiets met die nieuwe fiets!

De voorbereidingPosted by Pieter 05 Mar, 2018 21:44:25
Minder dan een maand nog... So much to do, so little time! Maar geen paniek, geen stress, alles onder controle... denk ik.
De nieuwe fiets is al aan een paar grondige tests onderworpen! Vorige week werden de eerste kilometers op de teller gezet, vandaag deed ik daar nog een leuk stuk bij. Ik moest naar de winkel en dacht: ik ga maar even met de fiets. Prachtig weer, een beetje wind maar nooit hinderlijk, heerlijk gefietst. En met mijn nieuwe kilometerteller op mijn stuur, weet ik achteraf zelfs perfect waar ik heb gereden, hoe snel, hoe hoog, hoe laag, hoe traag, hoe vlot, ... Ik heb me meteen een strava-account aangemaakt en kan nu dus bij thuiskomst helemaal analyseren waar ik heb uit gehangen en of dat allemaal wel goed is gegaan. Technologie staat voor niets!
Er zijn vandaag 2 dingen extra getest: een zware fietstas (ik had redelijk wat spulletjes nodig van de winkel) en ik fietste een stukje "off-road". Ik snorde langs een grind-pad en fietste er met sprekend gemak doorheen. Die nieuwe fiets lijkt zijn beloftes na te komen! Al moet er hier en daar misschien nog een beetje aan ge-fine-tuned worden maar ook dat komt zeker goed!
Ik blijf ondertussen trainen, mij verder voorbereiden en zachtjes aftellen zodat ik binnen een kleine maand helemaal voorbereid aan de trip kan beginnen. Hoe dichter het komt, hoe concreter alles wordt en hoe meer ik besef dat het een intens avontuur zal worden. Ik word er nu zelfs al over aangesproken door mensen die ik van haar noch pluim ken maar die me blijkbaar wel al volgen via de blog of het artikel in de krant zagen. Extra druk op de ketel en nog maar eens een reden om mijn stinkende best te doen en alles te geven zodat ik vlotjes in Lissabon geraak.
Ik kreeg vandaag trouwens nog een artikel doorgestuurd over de ecologische voetafdruk van een vlucht België-Lissabon. De groene jongen in mij is vandaag weer tevreden: ik vlieg niet, ik fiets. Mijn gezin vliegt wel en ik vlieg terug maar dat mag want ik fiets, ik fiets de wereld groen! Overal waar mijn banden passeren, zullen bloemen en boompjes uit de grond schieten, houd het maar in de gaten!

Voor de fiets-fanaten, mijn nederige statistieken van vandaag:
37,85 km afgelegd aan een gemiddelde van 20,5/u en een maximum van 35,3/u (bergaf en de wind in mijn rug maar dat MOET ik er niet bij vertellen, toch?)

  • Comments(1)//www.delustigeavonturiers.be/#post13

Een nieuwe fiets!!

De voorbereidingPosted by Pieter 27 Feb, 2018 09:19:12

Ik zei in mijn vorige verslag al dat ik geweldig nieuws heb. Tijd om dat nieuws wereldkundig te maken: ik heb een nieuwe fiets!! En wat voor een fiets!! Lees even mee, het is een heel verhaal...

De week voor de krokus vakantie ga ik de kindjes af zetten in de klas. Yuna heeft in de klas een - en ik zeg het in hun kinder-jargon - BFF. Een watte? Een "Best Friend Forever". Uhu, oh yeah, she has a BFF babies! Haar BFF is Bas. De papa en mama van Bas zijn Tom en Pat. Tom en Pat hebben een hippe fietswinkel in Oostende: Gino Carts & Bikes. Daarom zijn er wel eens mensen die denken dat Tom eigenlijk Gino heet, maar dat is niet zo. Maar we wijken af, ik was dus Yuna aan het uitzwaaien in de klas toen Tom me aansprak: "je moet eens passeren in de winkel." "Ja Tom, dat zal ik doen, ik moet sowieso nog langs komen want ik heb nog wat materiaal nodig". Waarop Tom, maar deze keer redelijk mysterieus: "je moet maar eens passeren".

Nu is het zo dat ik het een beetje moeilijk heb met nieuwsgierigheid. In die zin dat ik meestal DIRECT wil weten wat er me te wachten staat. Ik ben dus ook bijna DIRECT naar Gino Carts & Bikes afgezakt om het mysterieuze kantje van het verhaal op te kunnen helderen. Tom was aan het bellen toen ik binnen kwam. Spanning opbouwen, noemen ze dat. Ik wachtte geduldig. Het telefoontje werd afgerond. Een korte introductie en dan met de deur in huis: "je zei dat ik eens moest passeren"... "Ja, er staat hier een fiets voor je klaar"... stilte... "Wat!? Sorry. Wablief!?" "Ik wil je een fiets mee geven voor je reis, een echte trekking fiets waardoor ik zeker ben dat je er zonder noemenswaardige problemen zult geraken." Ik stond aan de grond genageld! Sprakeloos, echt waar! Voor me stond een pracht van een idworx trekking fiets met alles er op en eraan. En die mag ik zomaar helemaal mee nemen. Meer zelfs, er werd nog eens goed gesleuteld aan het ros waardoor hij geheel Bike-Solutions-gewijs aan mijn afmetingen is aangepast. Mijn pedalen er op, mijn bidon-houders er op en klaar is hij. Ik heb meteen bij Tom en Pat een mooie helm, een paar shirts, een nieuwe fiets-gps en - vooral - een degelijk slot gekocht. Nog 5 weken: Lisboa, here I come!

Om alles nog wat kracht bij te zetten, werd ik meteen ook uitgenodigd om vorige week naar een uiteenzetting te gaan luisteren in Turnhout. Daar kwam Gerrit Gaastra, de ontwerper van de fiets, uitleggen hoe en waarom ze alles in elkaar hebben gezet. Mijnheer Gaastra is de vierde generatie fietsen-bouwer en gaat er prat op fietsen te maken die stevig, duurzaam en onderhoudsarm zijn. Hoe meer Gerrit over zijn passie vertelde, hoe meer ik overtuigd raakte dat ik met dit staaltje vakmanschap zonder problemen in Lissabon moet kunnen toe komen. Een hele hoop technische hoogstandjes, soms simpel, soms vernuftig maar allemaal functioneel.

Zaterdag ben ik mijn fiets gaan oppikken. Hij was helemaal klaar om ingereden te worden. Ik had in de camionette mijn sporttas liggen om aansluitend naar de fitness te gaan en nog wat te trainen. Hoe zot zou dat geweest zijn: in de auto een nieuwe fiets en dan in de fitness op een artificiële fiets gaan zitten terwijl buiten het zonnetje schijnt. Dat konden we niet laten gebeuren. Direct naar huis dus, warme kleren aan en de fiets op. De eerste 20 km staan op de teller en voelden goed. Heel goed zelfs. Hij bolt zoals hij zou moeten bollen. Ik kijk er al naar uit om het ding aan nog een paar grondige tests te onderwerpen. De gebraden kippen mogen dan wel niet in je mond vliegen, soms vallen de gebraden fietsen wel in je schoot.

Mijn project is ondertussen ook de pers niet ontgaan. Vandaag verscheen een artikel in Het Laatste Nieuws over mijn tocht en over de nieuwe fiets. https://www.hln.be/regio/oudenburg/-terug-naar-roots-van-fotocarriere~aa5b4b42/

Met heel veel dank aan https://ginocarts.be

Wie meer info wil over de fiets: https://www.idworx-bikes.de  • Comments(2)//www.delustigeavonturiers.be/#post12

De ruwe route!

De voorbereidingPosted by Pieter 16 Feb, 2018 21:24:59

Op een bepaald moment in je voorbereiding, moet je toch maar eens gaan bepalen langs waar je ongeveer wilt fietsen. Langer uitstellen is niet nodig, ik heb me er dus maar even over gebogen en heb een ruwe (!!) route klaar. De komende weken plan ik nog wat gesprekken met mensen die de hele tocht al hebben gefietst, het kan dus nog allemaal veranderen maar tot nu toe heb ik dus al een idee langs waar mijn tocht zal leiden/lijden (schrappen wat niet past).

Ik wil niet dag per dag gaan plannen omdat ik er geen planningsstress wil aan over houden en zeker wil vermijden dat mijn moraal gaat zakken als ik eens een dag mijn planning niet haal. Vandaar dus de ruwe route.

Ik heb alles onderverdeeld in 3 grote etappes: een eerste etappe brengt me naar Chartres waar ik wil inpikken op de route naar Compostela, een tweede etappe brengt me langs de St-Jacobsroute naar Compostela, een derde route brengt me naar Lissabon. De route in Portugal is iets fijner uitgestippeld omdat ik daar niet via google maps kan werken, ze coveren geen fietsroutes in Portugal.

Dit is ruwweg (had ik al gezegd dat het ruw is?) wat ik in gedachten heb:

Etappe 1: Thuis - Roeselare - Ieper - Béthune - Amiens - Beauvais - Dreux - Chartres

Inpikken op de Chemin St-Jacques in Chartres (390 km)

Etappe 2: Chartres - Tours - Poitiers - Angoulême OF Saintes (afhankelijk van route en tips onderweg) - Bordeaux - Labouheyre - Levignacq - Peyrehorade - (Spanje binnen naar) Saint-Jean-Pied-de-Port - Pamplona - Burgos - Leon - Ponferreda - Sarria - Compostella

Etappe 3: Portugal:

- Compostella - Redondela

- Redondela - Rubiães

- Rubiães - Esponsende

- Esponsende - Porto

- Porto

- Porto - Albergaria-a-Velha

- Albergaria-a-Velha - Condeixa

- Condeixa - Tomar - Santarém

- Santarém - Vila Franca Xira - Lissabon

Als dat maar goed komt smiley


Bij deze dus al een eerste oproep: ken je West-Vlamingen die langs deze route wonen, werken, vertoeven, reizen, ... geef dan gerust hun contactgegevens door. Ik contacteer ze en wie weet kunnen we elkaar onderweg ontmoeten. ONT-moeten, wat een mooi woord toch! En over die ontmoetingen lees je dan nog eens een boeiend stuk in KW Magazine, met bijhorende foto's uiteraard.

En er is meer. Meer nieuws, goed nieuws. Wat zeg ik? GEWELDIG nieuws. Maar dat houd ik nog even voor mezelf. Houd de blog maar in de gaten, ik maak er een verslagje van.


  • Comments(2)//www.delustigeavonturiers.be/#post11
Next »