Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon

Al van mijn 16e rijpt het idee om met de fiets op reis te trekken. Maar dan wel ergens naartoe, niet zomaar rondjes rijden. Mijn schoonbroer woont in Lissabon, ik woon in Ettelgem. Met de fiets op familiebezoek, dat moet kunnen, toch? De voorbereidingen, de trip, de mijmeringen, de avonturen, je kunt ze hier volgen.

Agendapuzzels

De voorbereidingPosted by Pieter 27 Jul, 2017 13:26:16
Ik ben al een aantal jaar getraind in het korte-termijn-plannen. Een noodzaak. Als fotograaf komen de opdrachten doorgaans niet van jaren op voorhand binnen. Het is niet zeldzaam dat ik word opgebeld om de volgende week, de volgende dag of zelfs dezelfde avond ergens aan de slag te gaan. Flexibiliteit die een absolute noodzaak is. Toen ik zes jaar geleden de overstap maakte van fotograaf in bijberoep naar fotograaf in hoofdberoep, was dat meteen één van de grote voordelen. Ik kon me makkelijker schikken naar de noden van de klant zonder ook in mijn hoofdberoep mijn agenda overhoop te halen. Maar die korte termijn planning zorgt er ook wel voor dat het moeilijk is om dergelijke projecten in de agenda te wringen. Je weet nooit wat er op je af komt en je wil uiteraard vermijden dat je grote, interessante opdrachten mis loopt omdat je ergens tussen Ettelgem en Lissabon op je fiets rond hangt. Tegelijk is het geen optie om nooit grote dingen in te plannen, je kunt niets voorzien dus moet je af en toe knopen door hakken en er gewoon voor gaan.
Hier en daar staat echter al iets in de agenda genoteerd voor volgend jaar en één ding daarvan kon ik niet zomaar aan de kant zetten. Neefje Jona, waarvan ik peter ben, doet zijn eerste communie en daar moet ik, als peter, toch bij zijn. Probleem: communie staat gepland op 20 mei, dat is letterlijk midden in mijn geplande fietstrip. Communies verzetten, dat lukt niet. Mijn opdracht was duidelijk: puzzelen in de agenda, rekening houdend met het gegeven dat ik niet in de winter naar daar wil fietsen. Ik kom nu uit op april/mei. "Ieder nadeel heb zijn voordeel", zei Johan Cruijff. Naast zijn voet tegen een bal zetten, wist Johan ook wel eens de nagel op de kop te slaan. Als ik alles netjes uitreken, dan kom ik in het weekend van Hemelvaart toe in Lissabon. Daar zitten nog wat vrije dagjes voor de kinderen bij dus kan Inge met de 2 pagadders naar Lissabon afzakken en daar met open armen (en een ketel massage-olie) klaar staan voor mijn aankomst. Als alles goed gaat. Maar daar gaan we natuurlijk nog netjes van uit.
Eerste change of plans is dus een feit en ik heb zo'n beetje 't gevoel dat dat niet de laatste zal zijn. Geen probleem, dat is deel van het avontuur!
Ondertussen ligt al een stapeltje boeken klaar om gelezen te worden waarvan de eerste "Amsterdam-Delphi" van Rosita Steenbeek. Ze reed, samen met haar vriend/fotograaf, met de fiets tot bij het orakel en schreef haar ervaringen neer. Daar valt ongetwijfeld heel wat interessants te rapen.
De eerste gesprekken met mensen die dezelfde richting uit stapten en/of fietsten komen er aan. We zijn klaar voor de concrete voorbereiding!
Last but not least: ik spring meer op de fiets dan vroeger! Trainen, trainen, trainen zodat ik tegen vertrek al wat kilometers op de teller heb en niet van mijn fiets tuimel van zadelpijn. Fietsen tot er eelt op mijn kont staat, dat ga ik doen! Tot ik helemaal gerodeerd aan die trip kan beginnen. Voor wie mij tegen komt, kijk nog eens goed, de volgende keer je me ziet ben ik 10 kilo scherper. Als je een brood naar me gooit, je krijgt hem gesneden terug, sharp as a knife, tight as a tiger! HELL YEAH!!  • Comments(0)//www.delustigeavonturiers.be/#post1