Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon

Al van mijn 16e rijpt het idee om met de fiets op reis te trekken. Maar dan wel ergens naartoe, niet zomaar rondjes rijden. Mijn schoonbroer woont in Lissabon, ik woon in Ettelgem. Met de fiets op familiebezoek, dat moet kunnen, toch? De voorbereidingen, de trip, de mijmeringen, de avonturen, je kunt ze hier volgen.

De ruwe route!

De voorbereidingPosted by Pieter 16 Feb, 2018 21:24:59

Op een bepaald moment in je voorbereiding, moet je toch maar eens gaan bepalen langs waar je ongeveer wilt fietsen. Langer uitstellen is niet nodig, ik heb me er dus maar even over gebogen en heb een ruwe (!!) route klaar. De komende weken plan ik nog wat gesprekken met mensen die de hele tocht al hebben gefietst, het kan dus nog allemaal veranderen maar tot nu toe heb ik dus al een idee langs waar mijn tocht zal leiden/lijden (schrappen wat niet past).

Ik wil niet dag per dag gaan plannen omdat ik er geen planningsstress wil aan over houden en zeker wil vermijden dat mijn moraal gaat zakken als ik eens een dag mijn planning niet haal. Vandaar dus de ruwe route.

Ik heb alles onderverdeeld in 3 grote etappes: een eerste etappe brengt me naar Chartres waar ik wil inpikken op de route naar Compostela, een tweede etappe brengt me langs de St-Jacobsroute naar Compostela, een derde route brengt me naar Lissabon. De route in Portugal is iets fijner uitgestippeld omdat ik daar niet via google maps kan werken, ze coveren geen fietsroutes in Portugal.

Dit is ruwweg (had ik al gezegd dat het ruw is?) wat ik in gedachten heb:

Etappe 1: Thuis - Roeselare - Ieper - Béthune - Amiens - Beauvais - Dreux - Chartres

Inpikken op de Chemin St-Jacques in Chartres (390 km)

Etappe 2: Chartres - Tours - Poitiers - Angoulême OF Saintes (afhankelijk van route en tips onderweg) - Bordeaux - Labouheyre - Levignacq - Peyrehorade - (Spanje binnen naar) Saint-Jean-Pied-de-Port - Pamplona - Burgos - Leon - Ponferreda - Sarria - Compostella

Etappe 3: Portugal:

- Compostella - Redondela

- Redondela - Rubiães

- Rubiães - Esponsende

- Esponsende - Porto

- Porto

- Porto - Albergaria-a-Velha

- Albergaria-a-Velha - Condeixa

- Condeixa - Tomar - Santarém

- Santarém - Vila Franca Xira - Lissabon

Als dat maar goed komt smiley


Bij deze dus al een eerste oproep: ken je West-Vlamingen die langs deze route wonen, werken, vertoeven, reizen, ... geef dan gerust hun contactgegevens door. Ik contacteer ze en wie weet kunnen we elkaar onderweg ontmoeten. ONT-moeten, wat een mooi woord toch! En over die ontmoetingen lees je dan nog eens een boeiend stuk in KW Magazine, met bijhorende foto's uiteraard.

En er is meer. Meer nieuws, goed nieuws. Wat zeg ik? GEWELDIG nieuws. Maar dat houd ik nog even voor mezelf. Houd de blog maar in de gaten, ik maak er een verslagje van.


  • Comments(2)//www.delustigeavonturiers.be/#post11