Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon

Al van mijn 16e rijpt het idee om met de fiets op reis te trekken. Maar dan wel ergens naartoe, niet zomaar rondjes rijden. Mijn schoonbroer woont in Lissabon, ik woon in Ettelgem. Met de fiets op familiebezoek, dat moet kunnen, toch? De voorbereidingen, de trip, de mijmeringen, de avonturen, je kunt ze hier volgen.

Fiets, fiets, fiets met die nieuwe fiets!

De voorbereidingPosted by Pieter 05 Mar, 2018 21:44:25
Minder dan een maand nog... So much to do, so little time! Maar geen paniek, geen stress, alles onder controle... denk ik.
De nieuwe fiets is al aan een paar grondige tests onderworpen! Vorige week werden de eerste kilometers op de teller gezet, vandaag deed ik daar nog een leuk stuk bij. Ik moest naar de winkel en dacht: ik ga maar even met de fiets. Prachtig weer, een beetje wind maar nooit hinderlijk, heerlijk gefietst. En met mijn nieuwe kilometerteller op mijn stuur, weet ik achteraf zelfs perfect waar ik heb gereden, hoe snel, hoe hoog, hoe laag, hoe traag, hoe vlot, ... Ik heb me meteen een strava-account aangemaakt en kan nu dus bij thuiskomst helemaal analyseren waar ik heb uit gehangen en of dat allemaal wel goed is gegaan. Technologie staat voor niets!
Er zijn vandaag 2 dingen extra getest: een zware fietstas (ik had redelijk wat spulletjes nodig van de winkel) en ik fietste een stukje "off-road". Ik snorde langs een grind-pad en fietste er met sprekend gemak doorheen. Die nieuwe fiets lijkt zijn beloftes na te komen! Al moet er hier en daar misschien nog een beetje aan ge-fine-tuned worden maar ook dat komt zeker goed!
Ik blijf ondertussen trainen, mij verder voorbereiden en zachtjes aftellen zodat ik binnen een kleine maand helemaal voorbereid aan de trip kan beginnen. Hoe dichter het komt, hoe concreter alles wordt en hoe meer ik besef dat het een intens avontuur zal worden. Ik word er nu zelfs al over aangesproken door mensen die ik van haar noch pluim ken maar die me blijkbaar wel al volgen via de blog of het artikel in de krant zagen. Extra druk op de ketel en nog maar eens een reden om mijn stinkende best te doen en alles te geven zodat ik vlotjes in Lissabon geraak.
Ik kreeg vandaag trouwens nog een artikel doorgestuurd over de ecologische voetafdruk van een vlucht Belgiƫ-Lissabon. De groene jongen in mij is vandaag weer tevreden: ik vlieg niet, ik fiets. Mijn gezin vliegt wel en ik vlieg terug maar dat mag want ik fiets, ik fiets de wereld groen! Overal waar mijn banden passeren, zullen bloemen en boompjes uit de grond schieten, houd het maar in de gaten!

Voor de fiets-fanaten, mijn nederige statistieken van vandaag:
37,85 km afgelegd aan een gemiddelde van 20,5/u en een maximum van 35,3/u (bergaf en de wind in mijn rug maar dat MOET ik er niet bij vertellen, toch?)

  • Comments(1)//www.delustigeavonturiers.be/#post13