Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon

Al van mijn 16e rijpt het idee om met de fiets op reis te trekken. Maar dan wel ergens naartoe, niet zomaar rondjes rijden. Mijn schoonbroer woont in Lissabon, ik woon in Ettelgem. Met de fiets op familiebezoek, dat moet kunnen, toch? De voorbereidingen, de trip, de mijmeringen, de avonturen, je kunt ze hier volgen.

De camera is er!

De voorbereidingPosted by Pieter 27 Mar, 2018 20:46:32
Vandaag ben ik even op en af naar Zaventem gereden. Met de trein, want de taxi-chauffeurs legden Brussel op zijn gat. Ach, ook zonder stakingen was de trein de beste optie. Je kunt onderweg wat lezen, een muziekje luisteren en komt lekker ontspannen in de hoofdstad toe. Geen vertragingen, netjes op tijd, zalig zo!
In het hoofdkwartier van Sony stonden ze even raar te kijken door mijn komst. Er was een klein misverstandje waardoor de camera niet klaar lag. Maar kijk, zo flexibel zijn ze daar dus: in geen 5 minuten tijd was alles geregeld. Ik stond, fier als een gieter, met mijn nieuwe machine klaar om te vertrekken.
Als een klein kind met een nieuw speeltje, wou ik natuurlijk direct aan de slag. Ik had deze avond een studio-shoot. Omdat je je klanten niet kunt uitleggen dat je even de knopjes moet leren kennen, heb ik de shoot met mijn vertrouwde camera gefotografeerd maar op het einde kon ik het toch niet laten de Sony even van een SD-card te voorzien en de 55mm 1.8 op te schroeven. Het is nog wennen maar wat ik alvast heb gemerkt is dat het fameuze "eye-tracking"-systeem een winner is. Mijn modelletje van 6 stond niet meteen constant stil en met een 1.8 diafragma zit je echt wel heel beperkt qua scherptediepte. Geen enkel probleem voor dit staaltje techniek. Zonder enig probleem bleef hij focussen op het dichtste oog bij de lens. Ik ben net klaar met de nabewerking en zag dat het goed was. Haarscherp. Nu is het zaak mij verder te verdiepen in het toestel zodat ik niet voor verrassingen kom te staan. Ik heb er alvast veel vertrouwen in!
Ondertussen heb ik nog een paar contacten bij gekregen van West-Vlamingen onderweg. Nog niet allemaal concreet maar het ziet er naar uit dat ik toch hier en daar een interessante stop zal kunnen inlassen. Ook dat komt goed!
Verder heb ik beslist om op de blog weinig foto's te posten. Ik vind de grootte van de beelden aan de kleine kant waardoor niet alles goed tot zijn recht komt. Goed voor een leuke illustratie bij het verhaal maar niet goed genoeg voor een beeldverslag. Ik zal me dus beperken tot telkens een paar kleine beeldjes bij het verslag en dan doorverwijzen naar mijn facebook-pagina voor de eigenlijke foto's van de reis. Die verdeel ik nog wel in een paar albums. Zo kunnen jullie me net iets scherper volgen.
Op naar morgen, nog een pak werk voor de boeg waaronder nog wat voorbereiding. Een verslagje volgt.


  • Comments(1)//www.delustigeavonturiers.be/#post15