Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon

Al van mijn 16e rijpt het idee om met de fiets op reis te trekken. Maar dan wel ergens naartoe, niet zomaar rondjes rijden. Mijn schoonbroer woont in Lissabon, ik woon in Ettelgem. Met de fiets op familiebezoek, dat moet kunnen, toch? De voorbereidingen, de trip, de mijmeringen, de avonturen, je kunt ze hier volgen.

De eerste afspraak

De voorbereidingPosted by Pieter 08 Nov, 2017 11:55:58
Alles heeft een tijdje stil gelegen wegens veel werk en andere prioriteiten maar in mijn hoofd blijft de voorbereiding lustig verder lopen. Die hersenspinsels resulteren in een eerste afspraak: bike solutions zal op 23/11 de houding op mijn fiets bekijken, analyseren hoe ik zit of zou moeten zitten en wat er aan mijn tweewieler moet aangepast worden om mijn zonder fysieke klachten in Lissabon te krijgen. Hopelijk komen ze niet met de analyse "meneer, zou je niet beter met de auto naar daar rijden?"... Daar lees je alles over in een volgend verslag, ik zal het jullie niet onthouden.
Ondertussen ga ik nog vrolijk verder naar de fitness en train ik thuis op de hometrainer. Kilometers in de benen, conditie opbouwen, het komt in orde, hoor ik me mezelf vertellen. Al lag ik afgelopen zondag wel even in de lappenmand. Een uitstapje naar Wissant met lekkere Franse mosselen moet mij genekt hebben. Eén van die mosselen zal niet zo fris geweest zijn als hij had moeten zijn waardoor ik zondagavond, na een dag volharden, mijn maaginhoud langs de verkeerde kant zag verschijnen. Zwetend en puffend verloste ik me van de onfrisse mossel waarna ik me eindelijk wat beter voelde. Na Brusselmans' "Het mooie kotsende meisje" kon je kennis maken met "de ... kotsende jongeman" (de ... mag je zelf invullen). En dat op het verjaardagsfeest van dochterlief. Geen dessert, geen uitgebreid maal, hetgeen ik al binnen had, lag er weer uit. Goed voor de vetverbranding en de gewichtsbeheersing, dat wel. Maar het lijkt me toch een strakker plan om dat tijdens de fietstocht niet te herhalen.
Maar kijk, het is voorbij, we zijn er weer door en ik kan er weer tegen aan. Afspraken maken, lezen, voorbereiden en de badkamer afwerken. Niet dat dit laatste iets met die fietstocht te maken heeft, maar ik ben er wel mee bezig: schilderen, vloeren, kastjes hangen, betegelen, ... Voor ik vertrek, wil ik nog even in bad liggen weken zodat ik netjes gewassen de fiets op kan. Het ziet er naar uit dat dat zal lukken.

De moeilijke beslissing over welke camera ik mee zal nemen op de trip blijft ook nog door mijn hoofd spelen. Tijdens een info-avond van de beroepsvereniging van fotografen, maakte ik kennis met de nieuwste Sony-aparatuur. Ik moet zeggen: dat ziet er indrukwekkend uit! Klein, licht maar o zo krachtig. Het jammere is en blijft natuurlijk dat ik in dat geval van merk moet veranderen en bvb mijn flitsen niet kan gebruiken. Nog even wachten dus met wat Nikon op de proppen komt maar ik moet toegeven dat die Sony mijn behoorlijk kon bekoren. Dat het een spiegelloze camera wordt, staat zo goed als vast. Die dingen zijn echt wel top! Professioneel maar een stuk lichter dan mijn huidige toestellen zonder aan kwaliteit in te boeten. In tegendeel... Bij deze een warme oproep: komaan Nikon, DO SOMETHIN'!

  • Comments(0)//www.delustigeavonturiers.be/#post6