Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon

Al van mijn 16e rijpt het idee om met de fiets op reis te trekken. Maar dan wel ergens naartoe, niet zomaar rondjes rijden. Mijn schoonbroer woont in Lissabon, ik woon in Ettelgem. Met de fiets op familiebezoek, dat moet kunnen, toch? De voorbereidingen, de trip, de mijmeringen, de avonturen, je kunt ze hier volgen.

Een nieuw jaar, nieuwe afspraken

De voorbereidingPosted by Pieter 12 Jan, 2018 14:33:16
We zijn er! 2018! Het jaar van de tocht. Nu komt alles toch gevaarlijk dichtbij. Tijd om concreter te worden maar eerst en vooral tijd om iedereen een prachtig jaar te wensen. Een jaar vol avonturen, dromen, plannen en ideeën.
2018 wordt dus het jaar waarin ik één van die plannen uitvoer. Eén van die gerijpte ideeën ga plukken. Of dat toch op zijn minst proberen. Nog steeds niemand die zegt dat dat ook zal lukken maar mijn motto luidt: niet geschoten is altijd mis. 't Is te zeggen, dat was een motto dat ik ooit hoorden van Jorrik. Jorrik en Kirsten zijn Nederlandse vrienden van ons die we ontmoetten op onze wereldreis. Tijdens een kook-workshop in Thailand liepen we elkaar tegen het lijf. Het contact bleef er, het warme gevoel bij elke ontmoeting ook. Het is ondertussen al een hele tijd geleden dat we hen zagen, ze wonen nl al een paar jaar in Aruba en daar geraak je dus niet met de fiets. Maar niets zegt dat ook die reisbestemming eens op onze agenda terecht komt... Zie je wel, Nederland/België hoeft niet altijd een halve veldslag te zijn.
Een extra voordeel aan het starten van een nieuw jaar, is dat rond die jaarwisseling wat sparrenhout wordt binnen gesmokkeld in de vorm van een kerstboom, dat daaronder, naast een os en een ezel en van die dingen, ook wat cadeautjes worden gefrommeld en dat een paar van die cadeautjes mijn richting uit kwamen. En je raadt het nooit! Hier en daar zat in die cadeautjes al wat fiets-materiaal verstopt. Meer zelfs: 2 van die cadeaus bevatten een bon voor nog meer fiets materiaal. Decathlon en Gino Carts & Bikes, je mag van mijn nog een bezoekje verwachten... Bij de eerste bestel ik alvast "wind-achter", bij de tweede "constant berg-af". Dat komt echt nog goed hoor, heel die trip!
Verder ben ik nog steeds trouw naar de fitness aan het hollen en me daar in het zweet aan het werken op de fiets en andere toestellen. Gezien het sombere weer, kom ik wat te weinig de baan op met de fiets dus moet die fitness dat goed maken. Het zal in elk geval geen kwaad kunnen, zo veel is zeker.
Aan mijn fiets zelf heb ik ondertussen ook al wat gesleuteld. Ik had nog een (heel) oud triatlon-stuur liggen en heb dat ding op mijn stalen ros gemonteerd. Vanavond eens testen hoe dat in de realiteit werkt. Als dat niet lukt, dan moet er een nieuwe op want af en toe van houding kunnen wisselen is redelijk noodzakelijk als je de hele dag op de fiets zit. Toen ik vroeger naar school/werk fietste, lag ik bijna de helft van de weg op dat stuur. Ik merk nog steeds dat ik veel vlotter fiets als ik dat doe. Het zou dus stom zijn het niet te monteren. Nòg vlotter naar Lissabon. Sebiets kom ik daar te vroeg aan!
Aangezien april nu snel dichter bij komt en ik meer en meer met mijn hoofd bij die fietstocht zit, zal alles nu wel in een stroomversnelling terecht komen. De volgende afspraken worden al vast gelegd: maandag ga ik op bezoek bij een redactie om daar mijn idee te posten, ik leg nog contacten met mensen die de tocht al deden en blijf gestaag mijn trainings-ritme opvoeren. Van zodra het weer een beetje mee zit, wordt dat nog intensiever. Ook de camera-zoektocht krijgt stilaan vorm, al wacht ik nog steeds wat op de evoluties op de markt, daar heb ik nog wel wat tijd voor. Wordt, zoals gewoonlijk, vervolgd...

  • Comments(0)//www.delustigeavonturiers.be/#post8