Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon op het stalen ros

Ettelgem-Lissabon

Al van mijn 16e rijpt het idee om met de fiets op reis te trekken. Maar dan wel ergens naartoe, niet zomaar rondjes rijden. Mijn schoonbroer woont in Lissabon, ik woon in Ettelgem. Met de fiets op familiebezoek, dat moet kunnen, toch? De voorbereidingen, de trip, de mijmeringen, de avonturen, je kunt ze hier volgen.

Allooo radio

De voorbereidingPosted by Pieter 30 Mar, 2018 21:27:28
Vandaag zat ik rustig een paar liter zweet te produceren op de fitness-fiets. Een laatste training. Nog eens goed de "core-stability" in orde proberen te krijgen en dan een stevige intervaltraining. Nog eentje, om het af te leren. Dan 2 dagen rust en dan het echte werk. Terwijl ik daar zwetend mijn conditie op punt aan het zetten was, rinkelde plots de telefoon. Ik pauseerde mijn Billy Connolly filmpje - een bezigheid die ik de max vind, fietsen en lachen tegelijk, de conditie kan niet beter worden - en nam op, het was een onbekend nummer. Puffend en zwetend probeerde ik mijn stem onder controle te houden. "Goedemiddag met Radio 2"... Ik hoopte ECHT dat ik niet life op de radio was. Geen paniek, enkel even bellen om te vragen of ze me maandag mogen interviewen en hoe laat ik vertrek. Ze hadden het artikeltje gezien op kw.be en vonden het een interessant project. 't Zal goddomme wel zijn dat 't een interessant project is. Denk ik. Hoop ik. Dus mensen: maandag afstemmen op Radio 2, je hoort er een beetje uitleg van ondergetekende.
Ze wilden ook weten wanneer ik vertrek. Wel, eerlijk gezegd, ik weet het niet. Ik heb altijd gezegd dat ik ergens tussen 2 en 4 april (data inbegrepen) wil weg zijn en dat ik het laat af hangen van het weer. Ik heb de indruk dat de weersvoorspellingen nog nooit zo veel veranderden als de laatste dagen/uren. Eerst zag het er maandag goed uit. Dan werd het plots dinsdag pas goed. Dan weer maandag, dan pas donderdag. Regen, regen, regen. Niet dat ik 36 dagen in de zon moet fietsen maar ik zou toch graag in een redelijk droog weertje kunnen vertrekken. Nu ziet het er even naar uit dat het dinsdag relatief goed zal zijn. Ik citeer kmi.be: "Van dinsdag tot donderdag bevinden we ons meestal in zachte maar onstabiele of gestoorde zuidelijke lucht met regelmatig regen of buien. Dinsdag en woensdag kunnen we temperaturen tot 15 of 16 graden bereiken met een matige wind uit zuid tot zuidwest. Donderdag is het iets frisser en ook winderig." Onder voorbehoud maar ik denk dat ik dinsdag vertrek.
Om nog wat meer info te verzamelen mogen jullie morgen ook massaal Het Nieuwsblad aanschaffen. Een artikel over de tocht in de weekend-krant, leuk, leuk!
Er was nog een stukje bagage uit te testen: de fietszak. Remember, de valies waar vrouw en kinderen inclusief bagage in passen. Alles past er in... behalve de fiets. Tegenvaller. De weg naar Lissabon is niet geplaveid met enkel meevallers en er is nog altijd een internetje om wat te gaan rond neuzen. De nieuwe fietszak komt binnenkort toe, daar past hij zeker in. Ook alweer opgelost. Nu nog die regenkraan dicht en we kunnen er helemaal tegen.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Paul 02 Apr, 2018 13:23:06

de grootste vijand is zadelpijn, neem je voorzorgen.

Posted by Trees 02 Apr, 2018 12:48:44

beste Ik hoorde een kort interview op de radio zopas. Mijn neef (West-Vlaming is gehuwd met een Oost-Vlaanse en ze wonen sinds een zevental jaar in Frankrijk, tegen Limoges. Hij is er houtbewerker (van hobby zijn beroep gemaakt) en zij geeft les op het plaatselijk schooltje. Ik vermoed dat ze het tof zouden vinden mocht jij langs daar passeren? Laat maar horen of je belangstelling hebt. trees.coucke@telenet.be